🎣A csuka legjobb wobblerjei 2020-ra

0

A csuka a népmesék és legendák hősnője. Fontos összetevő az igazán ízletes halászlé elkészítéséhez. Ezek a tényezők teszik a ragadozót kívánatos zsákmánygá.

Függetlenül attól, hogy ki a kiemelt cél, speciális felszerelést kell beszereznie. Az eredmény attól függ, hogy melyik felszerelést választották, a rögzítés típusától és a választott tartálytól. Természetesen fontos, hogy örömet szerezzünk magának a folyamatnak, de ha egy kifogott csuka vagy más hal trófeává válik, az kétszeresen kellemes lesz. Az alábbiakban eláruljuk, hogyan válasszuk ki a csukához való wobblert.

Miért van szükséged egy wobblerre?

Ő az egyik legjobb csali lehetőség. A siker annak köszönhető, hogy a pergető rúdra rögzített élő csalit pontosan utánozzák, és hosszú az élettartama. A könnyű használat lehetővé teszi a csalit a horgászok bármely kategóriája számára. Egy forgó rúdon úgy néz ki, mint egy kis sebesült hal. Ez felkelti a ragadozó figyelmét, a reakció azonnali. A céltól függően lehet egy hal utánzata, vagy természetes vagy mesterséges színű rovar.

A csalit elöl elhelyezett speciális pengével látták el. Így könnyen víz alá merül. A penge dőlése beállítja a merülési mélységet. A nagy meredekségű wobblerek maximális mélységbe merülnek.

A hatékony horgászat számos kiküldetési technika ismeretében lehetséges. Kioszt:

 • Egyenruha. Kezdőknek ajánlott rendes fonórúddal és wobblerrel.
 • Gyorsítással. Ehhez a tekercset aktívan forgatják. A horogon csapkodó csali felkelti a ragadozók figyelmét.
 • Rángatózó. Hatékony népszerű vezetékezés. Ez váltakozó rángásokból és szünetekből áll. Pontosan utánozzák a tóban való sütés viselkedését.

A technika választását a felszerelés befolyásolja. A wobblerek önmagukban nem elégek, a hivatásos halásznak többféle vezetékezési technikája van. Csak ebben az esetben a természetbe való kijutás minden bizonnyal gyümölcsözővé válik.

A wobblereket már régóta ismeri az ember. Létezésük során olyan egyedi tulajdonságokra tettek szert, amelyekkel más típusú csali nem dicsekedhet. Ezek tartalmazzák:

 1. Úszó modellek használata esetén a tározó korábban megközelíthetetlen területein történő horgászat képessége.
 2. Rafting az áramlással.
 3. Telepítés meghatározott mélységig.

A csali tökéletessége ma még nem állt le. A kiemelkedő képviselők minden évben a nyilvánosság előtt új modelleket tárnak fel, amelyek korábban lehetetlen funkcionalitással rendelkeznek

Fajták

A wobblereket sok típusra osztják, azoktól vagy egyéb jellemzőktől függően. A céltól függően, amely a halász fő trófeája lesz, használjon egyik vagy másik csalit.

 1. Csuka. Ragadozót, felszíni vagy mély wobblert használnak fogásra. A legjobb megoldás a különböző tulajdonságokkal rendelkező minnow.
 2. Zander. Sekély mélységben lakik, és táplálékként a felszínre emelkedik. Vonzza az alámerült csalétek.
 3. Harcsa. A víz alatti fauna lassú és ügyetlen képviselője, gyakorlatilag a tározó alján él. A felszínen csak vadászni látszik. Az éjszakához közelebb találkoznak.Ezen tényezők alapján meg kell jegyezni, hogy megbízható és masszív pólóra van szükség egy mélyvízi wobblerrel kombinálva. A horgászok számára ajánlott a gyors süllyedésű trollkodás.
 4. Pisztráng. A folyók és a víztestek felszínén élnek. A felszín alatti csaléteket a horgászathoz használják. Előnyös a minow, a hajtókar és a poppers.
 5. Ide. Aktivitásában hasonló a pisztránghoz. Élőhely - közepes mélységben vagy a felszín alatt, az állóvíz vagy a minimális áramfeltétel előfeltétele. A horgászathoz a tekercseket, a tekercseket és a minnow-t használják.
 6. Sügér. A megfelelő csalival fogott kis fajta képviselője. Alkalmas nekik: úszócsali, zsír, minnow.
 7. Áspiskígyó. Éles fajta. A horgászathoz a legtermészetesebb csali szükséges. Legaktívabbak a tározó tetején, legfeljebb 1 m-ig. Minnow ajánlott.

Alak szerinti osztályozás

 1. Fürge cselle. Hosszú és vékony.
 2. Fészer. Lapos, magas testtel.
 3. Zsír. Rövid és lekerekített.
 4. Forgattyú. Mindkét oldalon lapított.
 5. Ratling. Rombikus.
 6. Poppers. Nincsenek pengék. Van egy depressziójuk, amely jellegzetes hangokat bocsát ki, amikor elmerül.
 7. Összetett csuka. Két vagy több teljes részből állnak. Csuklópánttal rögzítve. A csalik különböző méretűek, barázdák és alakúak.

Hogyan befolyásolja az évszak a csali választását?

Tavaszi

Az ívás előtt a csuka passzív állapotba kerül. Jelenleg a legjobb wobblerek a minnók, amelyek gyenge pozitív vagy semleges felhajtóerővel rendelkeznek (harisnyatartók). Minimális haladási sebesség mellett jobban mozognak. A választás azzal a ténnyel jár, hogy a csuka nem fogja üldözni a zsákmányt.

A halászatot ekkor nulla aktivitású wobblerekkel folytatják. Empirikusan érhető el a pólók cseréjével, és ha lehetséges, tekercselő gyűrű hozzáadásával. Ha a csali gyenge pozitív felhajtóerővel rendelkezik, azt súlyzó pólókkal vagy ólomszemcsékkel súlyozzák le. Ennek eredményeként a wobblernek szigorúan vízszintes helyzetben kell lógnia a vízben legalább 10 másodpercig.

Amint az ívás befejeződik, a csalikat aktívakra cserélik. A csörgővel felszerelt zsír késő tavasszal releváns. A huzalozás egyenletes, mivel zajos. Csak természetes színek. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az első 1,5 hét ívása után a csuka keveset táplálkozik.

Nyár

Azok a tapasztalt halászok, akik soha nem mennek haza üres kézzel, forró időben inkább a ratizást kedvelik. Osztályuk legegyszerűbbje. Elég öntenünk ahhoz, hogy a szükséges mélységbe süllyedjen. Gyorsuláskor felbukkan a csörgő

A csali teste csörgőkkel van felszerelve. A méretet a horgászat helye befolyásolja. A tengerparton az optimális érték 7 centiméter.

Sekély vízhez úszó wobblert vásárolnak. Ugyanakkor a parti növényzeten és a köveken a horgok száma minimális.

A forró nyári napokon a popperek horgászata hatékony.

Ősz

Ezt az időszakot fokozott aktivitás kíséri. Inkább a nagy csalikat kedvelik, mivel a csuka gyakran nagy zsákmányt zsákmányol.

3 méter feletti mélységben a legfeljebb 17 gramm tömegű süllyedő modellek jobban teljesítenek. Ezekkel a vezetékeket hatékonyan hajtják végre, és az objektum a szükséges mélységbe merül. Egy másik vitathatatlan előny a páratlan játék a tempótól függetlenül. A szabad merülésben habozik, vonzza a figyelmet.

Téli

Innovatív fejlesztés. Ehhez elegendő egy speciális wobblert vásárolni, amely egy beteg vagy fagyott halat utánoz. A magas fogás lehetővé tette, hogy az újonc vezető pozícióba kerüljön.

A csoportnak számos különbsége van:

 • lapáttemetõ eszköz hiánya;
 • a rögzítő elem a hátoldalán található, különben a vízszintes huzalozás lehetetlen;
 • horgok vannak felszerelve középen és hátul;
 • csörgésre van szükség;
 • az év más szakaszaiban megengedett.

Hogyan válasszunk

A választék sokkolni fogja egy felkészületlen kezdőt. A választás sok tényezőtől függ. Annak érdekében, hogy felhasználása nagy fogással járjon, számos tényezőt kell figyelembe venni:

 1. Felhajtóerő. Osztva:
 • Pozitív. Öntés után nem merülnek el a víz alatt. Sekély víztestek és sekélyek számára ajánlott.Nyáron releváns.
 • Semleges. Középső vízrétegekhez ajánlott. Ez annak köszönhető, hogy nem süllyednek, de nem is úsznak.
 • Negatív. Tavasszal és ősszel a csuka aljára mozog. Ebben a tekintetben a süllyedő modellek relevánsak.
 1. Merülési mélység. Az érték a tokon van feltüntetve. Számos tényező befolyásolja, amelyek közül érdemes megjegyezni a penge kialakítását és dőlésszögét.

A huzalozás sebességének is jelentős hatása van. A zsinór gyors visszatekerése pozitív hatással lesz a merülési mélységre. Vannak olyan modellek, amelyek 10 méterre merülnek el.

 1. A csali színe. Elég gyakran jelentősen befolyásolja az eredményt. Ez arra az időszakra vonatkozik, amikor a csuka aktívan szedi a csalikat. Az ilyen sors elkerülhető, ha a ragadozó érdekli.

Tapasztalt halászok javasolják:

 • Tiszta napsütéses napon használjon élénkkék vagy világoskék wobblereket. Sekély vizekben - ezüst és bronz színben.
 • A felhős napra arany színre lesz szükség. Zavart vízben az élénk színeket (piros, sárga, savas) részesítik előnyben. Igény szerint fluoreszkáló festékkel festve.

Tippek kezdőknek

 1. A horgászat türelmet igényel. A kezelési tapasztalat és készség az évek során jön létre. Kivéve persze, ha újonc modellt vásároltak.
 2. A kapkodás fáj. A rendszer egyes elemeinek átgondolt, lépésről lépésre történő végrehajtása minden bizonnyal sikerhez vezet.
 3. A megfelelő csali kiválasztása 50% -kal növeli a siker esélyét. Ezenkívül tanulmányozzák a harapás és a csalik helyét.
 4. A kezdők számára jobb, ha evezőmodelleket használnak. Speciális készségek elsajátítása után figyeljen a pengétlenekre.

A legjobb wobblerek a téli horgászathoz

Rapala Jigging Rap 5 BSR

A téli horgászok körében rendkívül népszerű társaság újdonsága. Minden termék magas színvonalú. Vezető a kategóriájában.

A Jigging Rap sokoldalú modell, amely pontosan utánozza az 5 cm-es sütést. Az orsó alakú test hosszú farokúszóval van ellátva. Ez a megoldás lehetővé tette, hogy vízbe merülve söprő hurkokat lehessen húzni a víz felszínére. Az ajánlások szerint a lengések közötti szünetnek 12 másodpercnek kell lennie. Az ilyen shenanigans vonzza a passzív halak figyelmét. Ha az alja tiszta, célszerű hagyni, hogy a csali ugráljon, és felhőzetet kavarjon.

Rapala Jigging Rap 5 BSR

Előnyök:

 • jól kihegyezett horgok;
 • kiváló minőségű színek, amelyek felhívják a figyelmet;
 • magas fogási arány;
 • könnyű;
 • a választék 6 méretet tartalmaz.

Hátrányok:

 • túlárazott;
 • panaszok a fényezés rossz minőségére;
 • az elülső kampók hurkokkal történő rögzítése a pólóhoz sok kívánnivalót hagy maga után;
 • rozsdásodik az első használat után.

TsuYoki PULS 75S

Erős, kompakt csörgő lapátok nélkül. Ragadozók mélységben és áramlatban történő megfogására tervezték, hosszú gipszel együtt használják. A design a modell fő hangsúlya. A sima felület a fejben lévő kopoltyúborítókkal együtt reális megjelenést kölcsönöz. A nagy, terjedelmes szemek kifejezőkészséget kölcsönöznek.

TsuYoki PULS 75S

Előnyök:

 • 2 megfelelő méretű póló;
 • minőségi szerelvények;
 • teljesítmény tekercselő gyűrűk;
 • nagy színpaletta;
 • a legnagyobb mélység 6 méter.

Hátrányok:

 • póráz használatát igényli a csali megőrzéséhez.

LUCKY JOHN Vib S 78

Egy csali, amely kezdetben nyílt vízi horgászatra helyezi magát. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy a téli üzemben a jég alól jól teljesít. Középpontban a csuka, a sügér és a zander. Magába szívta a legjobb tulajdonságokat egy keresztirányú kanálból és egy wobblerből. Gyakorlatilag nem különböztethető meg egy valódi analógtól, és puszta pörgéssel játszik fényesen. Nem zajt. Erre azonban nincs szüksége, mert sima kinyújtással vibrál, pontosan megújítva az áldozat mozgását. Az érdeklődő ragadozó nemcsak látja, de érzékeli a vízoszlop rezgéseit is.

LUCKY JOHN Vib S 78

Előnyök:

 • kifejező szemek, amelyek vonzzák a figyelmet;
 • tökéletes forma;
 • természetes szín;
 • Lettországban készült;
 • sajátos ingadozások.

Hátrányok:

 • magas ár;
 • bizonyos készségeket igényel a megbirkózás és a levágás terén.

A legjobb wobblerek nem akasztottak be

Kuusamo Rasanen, 50/11

A modell egyik jellemzője a kivágott kőből készült betét. További kiemeléseket hoz létre, amelyek a csalit bármilyen fényszintű víztestekben láthatóvá teszik. A finn produkciós vállalat a színek széles választékát kínálja. Tartalmaz ultraibolya fényű opciókat. Alkalmas bármilyen állóvízben és gyenge áramlatban történő horgászathoz. Ellenállás érhető el a kábelezés során.

Kuusamo Rasanen, 50/11

Előnyök:

 • kettős merev rögzítéssel;
 • a kiváló minőségű kiegyensúlyozás felakasztja a csalit;
 • bármilyen típusú vezetékkel kompatibilis;
 • bármilyen szín kiválasztása a horgász ízlése szerint.

Hátrányok:

 • mérete miatt könnyű felszerelésre van szüksége.

AQUA Norman 14g

A hazai AQUA cég legjobb szakemberei 2 éve dolgoznak a fejlesztésen. Norman beépítette a vibrátorok és a wobblerek legjobb tulajdonságait. Tulajdonságait a kidobható horgászat rajongói értékelni fogják. Nem horoggal rendelkező horoggal nem kell aggódnia a csapdáktól, az alga-bozótoktól és egyéb kellemetlenségektől és akadályoktól, amelyek változatlanul találkoznak egy halászral.

A testet holografikus fólia borítja, színátmenetekkel. Együttvéve természetes érzetet kelt a csaliban. Az áramvonalas kialakítás nagy hatótávolságot és precíziós dobást biztosít.

AQUA Norman 14g

Előnyök:

 • rugalmas védővezeték;
 • a nem akasztó horog alkalmas liliomok, kidőlt rönkök és egyéb növények közötti horgászatra;
 • fémgolyók egy akusztikus kamrában, hogy felhívják a ragadozó figyelmét;
 • Orosz termék.

Hátrányok:

 • műanyag tok.

RAPALA SÖTÉT NÉLKÜL

Olyan cég terméke, amely nem igényel bevezetést. Olyan helyekre tervezték, amelyeken mások nem tudnak elhaladni. A wobbler egy kampóval van felszerelve. Speciális eszköz védi, amely megakadályozza a legközelebbi bozótokon való bepattanást. Reális színező 3D nyomtatás.

RAPALA SÖTÉT NÉLKÜL

Előnyök:

 • nagy horog;
 • nagy áteresztőképesség a bozótosban;
 • egyetlen francia horog VMC;
 • gázló hal utánzata;
 • hangosítás.

Hátrányok:

 • túltöltés.

A legjobb wobblerek propellerrel

Yo-Zuri 3DB PROP 90F

Japán design felszíni horgászathoz. A kivitel nagy hátsó légcsavarral van felszerelve. Mozgás közben vonzza a ragadozók figyelmét. A propeller a csali legkisebb mozdulatán dolgozik. Ez a funkció még a mélység lakóit is arra készteti, hogy felmenjen az emeletre, és megtudja a zavar forrását. Jól kombinálható a rángatózó vezetékekkel.

Yo-Zuri - Due egy elismert gyártó, amelyet minden horgászrajongó ismer. A testet egy prizma fényvisszaverő festék vonja be. Fényes kifejező szemekkel és operulumokkal felszerelve. Alsó része bordázott.

Yo-Zuri 3DB PROP 90F

Előnyök:

 • kibővített kialakítás a figyelem felkeltése érdekében;
 • természetes kivitel és szín;
 • a készlet két nikkelezett pólót tartalmaz;
 • a bordázott felületet Japánban szabadalmaztatott technológiával fejlesztették ki. Sajátossága a vibrációk terjedése a vízben, hasonlóan a kishalakhoz.

Hátrányok:

 • műanyag tok.

Smithwick ördög lova AF100

A cég még 1947-ben lépett a piacra. Nem telt el egy év, amikor nem örült a rajongóknak egy új termékkel. Smithwick fokozatosan ikonikussá vált.

Az AF100 fából készült kézműves. Ez utóbbi lehetővé tette a felhajtóerő egyedi mutatóinak megszerzését. A mozgásért felelős a 2 beállított légcsavar, amely vizet csapkod és hangot ad.

Smithwick ördög lova AF100

Előnyök:

 • kézzel készített;
 • állítható pengék az ellenállás megváltoztatásához;
 • 3 póló ellenáll egy nagy ragadozónak;
 • sima test;
 • nagy múltú felismerhető termék.

Hátrányok:

 • nem okoz további zajt;
 • teljesen sima.

Salmo "Spittin Rover" S 07 / YF

A légcsavaros felszíni wobbler csukára, sügérre, asp-ra és sügérre irányul. Sikert mutat még passzív csukán is. Támogatja a többféle halászati ​​módszert. Az állandó sebesség és a rándulások sorozata kombinálva pillanatok alatt meghozza gyümölcsét.

Salmo "Spittin Rover" S 07 / YF

Előnyök:

 • Lettországban készült;
 • megfizethető ár;
 • a csali felszínre merülésével járó jellegzetes guggoló zaj vonzza a figyelmet;
 • könnyű.

Hátrányok:

 • műanyag tok.

A jó minőségű wobbler nem garantálja a halászat eredményességét. Ebben a kérdésben sok múlik az előadó profizmusán. Ennek útján a kezdőnek sok sikeres és nem túl sikeres horgászata van, amelyekből le kell vonni a tanulságokat. A bemutatott felső és alkalmazásuk árnyalatai az évszaktól függően garantálják a megfelelő választást. A csúcson bemutatott modellek a legjobbak a kategóriájukban. Nem lesz nehéz megvásárolni bármelyiket a legközelebbi szakosodott helyen vagy online áruházban. A tapasztalt halász legalább 10-et tart állományában minden alkalomra.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét