A 2020-as új év legjobb adventi naptárainak értékelése

1

Az a lehetőség, hogy minden nap apró ajándékokat kapunk, nemcsak izgalmas karácsonyvárás, hanem egy igazi újévi mese is egy kis családtag számára. A gyerek minden reggel szívesen kinyitja a dobozokat, és ajándékot vagy kreatív feladatot szerez onnan. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztősége segít megérteni a kérdéseket: mi az adventi naptár, hogyan válasszuk ki, mennyibe kerül, milyen hibákat lehet elkövetni a választás során?

Advent - várja az ünnepet

Az Európában december 2-án kezdődő karácsony előkészületeit Adventnek hívják. A felkészülés szerves része a naptár, amely megadja a megfelelő hangulatot. A közelmúltban felébredt az érdeklődés e hagyomány iránt az ortodoxok körében.

A napló őshazája Németország. Században találták ki. A szülők egy vastag dupla kartont vettek, 24 ablakot vagy zsebet készítettek benne, amelyeket édességekkel töltöttek meg. A gyermek minden nap vett egy édes ajándékot onnan, és megszámolta, hány nap van hátra a főünnepig. A mesehagyomány igazi ismerői ajándékot rendelhetnek Németországból.

Az adventi naptárat minden európai országban értékesítik, Oroszországban pedig elterjedt. Sokan foglalkoznak kézművességgel, bevonják a gyerekeket ebbe a folyamatba.

Kinek adhatja az adventi naptárat?

Úgy gondolják, hogy a karácsony vagy újév előtti napok számolása csak a gyerekek számára érdekes. Sok felnőtt nem bánja, hogy mesés légkörbe süllyed, ismét gondtalan gyerekeknek érzi magát. Remek ajándék romantikus lányoknak, különösen, ha nem édességekkel, hanem kozmetikumokkal vagy mintákkal. Sok kozmetikai cég kiad egy férfinaptárt. A legjobbak a szeretettel bemutatott naptárak!

Mikor adhatunk adventi naptárt?

Előfordulhatnak eltérések Európával az időzítés tekintetében. A katolikus országokban a kézművességet november végén készítik vagy vásárolják. December 1-től pedig megkezdődik a karácsonyig tartó napok visszaszámlálása. Oroszországban nem ez az ünnep a fő. Sokan adnak naptárt az újévre, hogy ne búsuljanak az ünnepre számítva, hanem folytassák.

Statisztika

2018-ban a "statista" portál tanulmányt végzett, amelynek során kiderült:

 • A hagyomány híveinek 47% -a vásárolja meg az Adventet magának;
 • 18% saját naptárat készít;
 • 15% ajándékot kap;
 • A válaszadók 20% -a nem támogatja az ünnepséget.

Az adventi naptárak típusai

A kérdésre adott válasz: milyen naptárak vannak: a napok számában és tartalmában különböznek egymástól. Ebből alakulnak ki a kiválasztási kritériumok.

Napok száma szerint:

 • 24;
 • 31;
 • 16 (16.12-31.12);
 • 14;
 • tetszőleges szám a gyártó vagy az ügyfél választása szerint.

Kitöltéssel:

 • ajándékokkal vagy játékokkal;
 • csokoládéval;
 • feladatokkal;
 • matricákkal vagy mágnesekkel;
 • kozmetikumokkal;
 • az irodával.

Specifikációk

JellegzetesLeírás
TervezésAz adventi naptár az újévhez vagy a karácsonyhoz kötődik, a díszítés ennek megfelelően történik.
TémaA naptárt egy témának kell egyesítenie.Például egy édes napló, tele kozmetikumokkal vagy a Harry Potter-film figuráival.
Rekeszek ajándékokhoz vagy feladatokhozSzámozott dobozok, zsebek, borítékok stb., Amelyekben ajándékokat vagy feladatokat tárolnak.
TöltőÉdességek, játékok, kozmetikumok, parfümök (minták), kívánságok, találós kérdések, feladatok, irodaszerek stb.

Híres márkák adventi naptárai

A kozmetikumok, csokoládé, játékok legjobb gyártói mindig készítenek ajándékokat az ügyfeleknek. Költségvetési és prémium kategóriájú könyvek is vannak a választékukban. Nehéz megmondani, hogy kinek jár jobban. Érdemes kiindulni annak a személynek a preferenciáiból és érdekeiből, akinek az ajándékot szánják.

Márka vagy üzlet neveLeírás
OZONNem vásárolhat naptárt egy szokásos szupermarketben. Rendszerint online, vagy nagy üzletláncokban vásárolják meg. Sok ózonban lévő ajándék van, különböző töltelékekkel. A "Chudiki" napilap népszerű. Minden nap meg kell nyitnia egy ablakot, és fel kell ragasztania a figurát a képeslapra. Ha mindent helyesen csinálunk, újévi kívánságot kapunk.
IKEAAz IKEA az a hely, ahol mindent megvásárolhat otthonába. Az üzletekben rengeteg ház van, kupak, boríték, táska, amelyek egyetlen eredeti naptárba hajlíthatók, kézzel készítettek.
LINDTA csokoládé kedvenc ajándék felnőtteknek és gyerekeknek. A LINDT csokoládé medvék különfajta örömöt jelentenek. A márka felajánlja, hogy ízlés szerint válogathat édességeket: mentával, tengeri sóval, különböző kakaótartalommal stb.
KIEHLA KIEHL'S mindig a legszebb kozmetikai naptárakat készíti elő az újévre. A készletek tartalmaznak utazásápolási termékeket, krémeket stb.
BALMANIHagyományosan a balmani-i naptárakban nincs sok ajtó, de lenyűgöző ajándékok vannak mögöttük. Ezek hidratáló samponok, balzsamok, hajlakkok, fésűk stb.
JELEK & SPENCERA márka naptárakkal lep meg elegáns karácsonyfák és klasszikus dobozok formájában. A MARKS & SPENCER mindig gondosan választja ki a tölteléket a rajongói számára.
amazonRengeteg ajándék van az Amazon-on. Népszerű modellek: Funko adventi naptár 38,49 USD, PLAYMOBIL adventi naptár - Mikulás műhelye 22,69 USD, Nintendo Adventi naptár Super Mario 49,99 USD, Melissa & Doug visszaszámlálás karácsonyi fa Adventi naptárhoz 14,99 USD stb.

DIY naptár

Az adventi ajándék nem úgy néz ki, mint egy szokásos naptár. Azok a kreatív természetek, akik szabad kezet akarnak adni a képzeletnek, saját kezűleg készítik el. Textil lehet vászon formájában, zokni, zseb, zsebkendő stb. Vannak papír, karton, műanyag készletek. A WC-papír tekercséből származó naptárak látványosan néznek ki. A napló bármilyen rendelkezésre álló eszközből készül, és elkészítésének folyamata izgalmas!

Jó a gyerekeket bevonni a tevékenységbe. Legyenek egyszerű figurák, amelyeket anya vagy apa megtöltenek feladatokkal és díjakkal. Elmondhatja a gyermeknek, hogy a Mikulás olyan házak elkészítését kérte, amelyekbe éjszaka ajándékokat és feladatokkal ellátott kártyákat tesz. Az alábbiakban tippeket és trükköket találunk a naptár készítéséhez. Nem szükséges, hogy teljesen vezéreljék őket, ez csak a saját egyedi ajándékod alapja.

Szövetes naptár zsebbel

Nem foglal sok helyet. Díszítsen falat vagy ajtót. A zsebek tele vannak ajándékokkal, édességekkel vagy feladatokkal. A termék jövőre is használható. Az idősebb gyermekek zsebeket varrhatnak a vászonra, a kisebbek pedig számokat ragaszthatnak rájuk.

Újrafeldolgozás

A tárgyak újrafelhasználásának gondolata érdekes. Az édességek tárolására szolgáló rekeszeket festett műanyag poharakkal, WC-papírtekercsekkel, konzervdobozokkal stb. Készítik.

Világos borítékok

Az újévi fali dekoráció másik lehetősége a világos borítékok. Egy téma szerint egyesítve csodálatos lakásdekoráció lesz az ünnep számára.

Város papírból

A kézművességet szerető kisgyermekek imádni fogják a meseváros létrehozásának gondolatát. Az újév előtti napok száma a házak száma.Mint minden más esetben, itt sem korlátozások vannak. Lehet város a kedvenc mese alapján vagy teljesen kitalált.

Tárolókat hozhat létre az ajándékok tárolásához:

 • gyufásdobozok színes papírral összeragasztva és komódba vagy házba hajtva;
 • csésze joghurt;
 • kapszulák kedves meglepetésekből vagy eldobható cipőhuzatok;
 • fűzős tasakok;
 • különböző méretű üdülési csomagok;
 • zokni vagy ujjatlan kötélen vagy szalagon;
 • léggömbök;
 • papír sapkák ...

Papír kúpok

Az origami technikával papírból hajtogatott ábrák érdekesnek tűnnek. Nem nehéz kúpokat készíteni kartonból vagy papírból, és felkérni a gyerekeket, hogy fessék le őket, vagy ragasszák rájuk egy téli témájú rátétet. A munkadarabok tetszőleges sorrendben elhelyezhetők egy asztalon vagy polcon, vagy kötéllel felakaszthatók.

A gyerekek imádják a zseblámpa dekorációit. Ha LED-szalaggal vagy koszorúval világítja meg őket, a dekoráció még látványosabbá válik. Ne válasszon nehéz ajándékokat tartalomként, különben az üresek letörhetnek.

Kis köteg a ruhacsipeszen

Ha a baba még kicsi, de részt akar venni a folyamatban, akkor nem szükséges valamiféle összetett ábrát készíteni. A szokásos papírtekercs, amelyet egy ruhacsipesszel egy szalagra függesztenek fel. Gyönyörű csomagolópapír, színes ruhacsipesz, fényes húrok és az anya segítsége segít a gyermeknek a ház hatékony díszítésében.

Titkok bankja

Azok számára, akiknek nincs ideje komplex kompozíciók létrehozására, de valamit saját kezűleg akarnak csinálni, egy közönséges üvegedény alkalmas. Minden ajándékot papírzacskóba kell tenni, be kell írni egy számot, és egy edénybe kell tenni. Kész egy adventi naptár, amely nem sok helyet foglal el.

Papír cukorka

Töltött édességnaptár könnyen készíthető csomagolópapírból vagy színes szövet- és WC-papírtekercsekből.

Sorrend:

 1. Csavarjon egy darab papírt vagy ruhát a mag köré. Az anyag PVA ragasztóval jól ragasztott. A szárított ragasztó átlátszóvá válik, és a szövet merevvé válik.
 2. Mindkét végét kösd össze.
 3. Töltse ki az üres részt édességekkel, nyereményekkel és feladattal.
 4. Kösd meg a másik végét.
 5. Az édességeket kötélre akasztják, karácsonyfa díszítésére használják őket, vagy egy kartonlapra ragasztják, hogy felakaszthassák a falra.

Küldetés meglepetések helyett

A naptár még érdekesebbé válik, ha egyszerű feladatokat kell végrehajtania az édes nyeremény megszerzéséhez. Mondhatjuk, hogy a Mikulás készítette fel őket.

Néhány ötlet:

 • Töltse ki a labirintust. A verseny témája a tél legyen.
 • Csatlakoztassa a rajzot pontról pontra, és hangon mondja el, mi történt.
 • Számolja meg és írja le, hány fa, hóember, ház, szánkó stb. Látható a képen.
 • Találd meg a találós kérdéseket.
 • Rajzoljon, kivágjon hópelyheket és díszítse velük a szobát.
 • Készítsen kollázst egy téli témára.
 • Feltalálni és rajzolni, mit szeret a Mikulás enni.
 • Készítsen egy térképet, amelyen a Mikulás eljuthat Veliky Ustyugból a házba, ahol a baba él.
 • Rajzolj rajzfilmet.
 • Tudja meg, mit jelent az egyes családtagok neve.

A legjobb adventi naptárak rangsorolása

Az alábbiakban felsoroljuk a kiváló minőségű újévi könyveket ajándékokkal, azok leírásával, előnyeivel és hátrányaival. A vásárlói vélemények segítettek összeállítani. A felülvizsgálat eligazítja Önt az árban, válaszoljon a kérdésre: melyiket érdemes jobban megvásárolni?

Adventi naptár "Freaks"

Adventi naptár "Freaks"

A "Chudiki" a gyermekkönyvek híres illusztrátorának, Leonyid Szmelkovnak a kis fali plakátja, amely 31 részlegből áll. A játék lényege, hogy a figurát a megfelelő helyre ragassza. December 31-ig újévi üdvözletet kap egy kívánsággal. Átlagos ár: 433 rubel.

Előnyök:

 • fényes érdekes kialakítás;
 • alacsony költségű;
 • nagy számú nap.

Hátrányok:

 • nincs ajándék vagy édes nyeremény.

Adventi naptár LED-es lámpával

LED lámpákkal ellátott fali naptár. A központban egy újévi kártya található, amelyet 24 zseb keretez. A zsebekbe édességeket vagy kívánsággal járó feladatokat tehet. Magasság - 62 cm, szélesség - 75 cm, mélység - 2 cm. Fém rögzítőelemekkel a falhoz rögzítve. Átlagos ár: 1490 rubel.

Adventi naptár LED-es lámpával

Előnyök:

 • érdekes dizájn, amely újévi hangulatot teremt;
 • elemeket tartalmaz;
 • gyönyörű világítás.

Hátrányok:

 • nincsenek benne édességek vagy ajándékok.

Adventi naptár: Harry Potter 24db (Pkt POP)

A könyv vagy a filmsorozat rajongói örömmel fogadják újévi ajándékként a Harry Potter univerzumot. A naptár kartondobozokban kerül bemutatásra, benne 4,45 cm-es meglepetésekkel. Anyag - vinil. A sorozatot a Funko fejlesztette ki. Átlagos ár: 3 990 rubel.

Adventi naptár: Harry Potter 24db (Pkt POP)

Előnyök:

 • figurák a dobozokban, amelyek az ünnep után játszhatók;
 • teljes ajándék a Harry Potter szerelmeseinek.

Hátrányok:

 • Viszonylag magas költségek.

- Az új év hamarosan ...

A könyvben az állatok arra készülnek, hogy megünnepeljék az év fő ünnepét. Számos meglepetés azonban megzavarhatja az újévi hangulatot. A gyermeket felajánlják, hogy feladatok elvégzésével segít a naptár hőseinek megbirkózni a nehézségekkel.

A könyvben 14 ablak található. Ilyen napokig a baba kinyitja a rekeszt, és segít a lakás lakóinak. Amikor a gyermek megbirkózik a feladattal, matricát ragaszt a megfelelő számra. Átlagos ár: 693 dörzsölje

- Az új év hamarosan ...

Előnyök:

 • alacsony költségű;
 • több gyermek játszhat egyszerre.

Hátrányok:

 • semmi édesség vagy más ajándék.

ADVENT a HARIBO-val

A HARIBO cég minden évben édes könyveket jelentet meg egyre több finomsággal. Remek ajándék felnőtteknek és gyerekeknek. A csomag súlya: 350 gr. Átlagos ár: 950 rubel.

Adventi naptár HARIBO

Előnyök:

 • bármilyen korosztály számára tervezett;
 • a sejtek ízletes tartalma;
 • a laktóz és a glutén hiánya;
 • olcsó az ára.

Hátrányok:

 • nincs kifejezett eleme a játéknak.

Playmobil Christmas - Mikulás műhelye

A Mikulás Műhely egy gondolatépítő készlet. 106 műanyag alkatrészt és 3 mini figurát tartalmaz. 4-10 éves fiúk és lányok egyaránt játszhatnak. Átlagos ár: 2 389 rubel.

Playmobil Christmas - Mikulás műhelye

Előnyök:

 • újév után is kivitelezőként játszhat;
 • a logika, a finom motorikus készségek és a gondolkodás fejlesztése.

Hátrányok:

 • viszonylag magas költségek;
 • 10 évnél idősebb gyermekek számára nem érdekes.

"Marie"

A kenderkötélen lévő számokkal ellátott táskák formájában megjelenő naptár igazi újévi dekoráció. Készítsen elő bármilyen helyet a házban az ünnepre. Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára kellemes lesz, ha édességeket és apró ajándékokat kap onnan. A készlet 24 tételből áll. 11 cm széles, 14 cm magas. A "Marie" teljes hossza 3 m. Átlagos ár: 1490 rubel.

Marie »adventi naptár

Előnyök:

 • gyönyörű újévi dekoráció;
 • meglepetések és édességek belül;
 • alacsony költségű.

Hátrányok:

 • nem alkalmas játékra az ünnep után.

LEGO Cities építőkészlet

Műanyag doboz 5 minifigurával és 342 alkatrésszel. Jó ajándék lesz 6 éves kortól. A készlet utasításokat tartalmaz. Fejleszti a logikát és a gondolkodást. Kompakt csomag 36x27x7 cm méretű. Átlagos ár: 990 rubel.

LEGO Cities adventi naptár

Előnyök:

 • alkalmas az új év után játszásra;
 • alacsony költségű;
 • fejleszti a logikát és a gondolkodást.

Hátrányok:

 • nem vásárolhat készletet kisgyermekek számára a kis alkatrészek nagy száma miatt.

Az adventi hagyományokkal nem is olyan régen jelent meg. Köszönet a szokás megjelenéséért legyen a kis Gerhard, aki alig várta a karácsony kezdetét. Minden nap ugyanazzal a kérdéssel fordult anyjához: „mikor?”. Ennek eredményeként megjelent az adventi naptár.

1 MEGJEGYZÉS

 1. Az adventi naptárak minden évben egyre népszerűbbek. Ismét nyugati hagyományokból kölcsönözünk, de tetszik az ötlet.Varázslatos, hogy a gyermek számára egy ünnepvárás légkörét teremtsék meg. Valóban, kész naptárakat kerestem az üzletekben, és hiába. De az interneten számos tipp található ezek létrehozásához. Leginkább az ötlet tetszett a feladatokkal. Először is, a gyermek játékkal fejlődik. Másodszor, sok gyermek türelmetlen, és egyszerre több elkészített ajándékot is kinyithat. Így ösztönözheti a gyermeket a helyes megvalósításra, vagy elrejtheti az ajándékokat minden nap, és a feladatokban tegyen tippeket oda, ahol el vannak rejtve.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *