A legjobb téli és újévi könyvek értékelése a gyermekek számára 2020-ig

2

A modern világban a gyerekek egyre korábban elveszítik a csodákba vetett hitüket, ezzel bizonyítva barátaiknak, hogy nincs Mikulás, és a fa alatt az ajándékokat kizárólag szüleiknek köszönhetik. Ezért nagyon fontos meghosszabbítani a varázslat érzését és az ünnep rejtélyét a kis know-itek számára. Ebben pedig a lenyűgöző téli könyvek segítenek, amelyek a gyermek számára a közelgő ünnep várakozásának érzetét adják, elmerülve egy újévi mesében, jóságra és barátkozási képességre tanítanak.

A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői izgalmas téli és újévi könyvekből készítettek válogatást, amelyek sem a gyerekeket, sem a szüleiket nem fogják lenyűgözni.

Mikor és kinek olvasson újévi könyveket

Az elkészített válogatás műveinek többsége a 2 éves kortól kezdve különböző korú óvodáskorú gyermekeket fogja érdekelni.

Javasoljuk, hogy ne mutassuk túl korán a rendelkezésre álló téli könyveket. A kiadvány tartalmától függően fokozatosan „kihozhatja” őket a gyorsítótárból, vagy rendezheti a többoldalas művek több történetének napi olvasását.

Jobb megtervezni az "újévi olvasmányok" kezdetét decemberben, hogy a baba ne égjen ki az ünnepre várva.

A legérdekesebb újévi könyvek gyerekeknek

A. Usacsev "Minden Dedmorozovkáról"

Ez az újévi történetgyűjtemény kétségtelenül a legkiemelkedőbb a minősítés által összeállított, csodálatos történetek közül Dedmorozovkáról több mint két évtizede. És animációs filmeket is készítettek mesék alapján.

És akkor miről fog szólni a könyv a gyerekeknek!? Az olvasók megtudják, hogy Frost nagyapa hogyan él Snegurochka unokájával Dedmorozovka láthatatlan faluban, valahol Arhangelszk vagy Vologda régióban. Velük együtt asszisztenseik - hóemberek és hóemberek - letelepedtek a faluban. Mindegyiküknek megvan a maga jellege, szokásai. A lányok nyűgösek, a fiúk huncutak. Morkovkin, Krossovkin, Kosichkina vagy Dummies - melyiket fogja kedvelni a gyereked a legjobban?

A hóemberek, mint a hétköznapi gyerekek, iskolába járnak, és szokatlanként - segítenek Nagyapának az újévi ajándékok elkészítésében és eljuttatásában a gyerekeknek.

Érdemes megjegyezni, hogy az általunk leírt kiadvány magában foglalja a Dedmorozovka lakosairól szóló összes történetet, de külön történetek vannak eladóak.

A Rosman-kiadás novellagyűjteményének költsége 700 rubel 500 keménytáblás oldalra.

A. Usacsev „Minden Dedmorozovkáról

Előnyök:

 • Lenyűgöző történetek, addiktív olvasás;
 • A teljes gyűjtemény lehetővé teszi, hogy az éjszakai olvasmányokat sokáig megháromszorozza;
 • Gyönyörű illusztrációk;
 • Jó humor.

Hátrányok:

 • Nem.

M. Straste "Téli mese"

Megható történet a kis mézeskalács ember újévi útjáról. Khrustykot, amely a mű főszereplőjének a neve, a Hóleány sütött, aki a törpékkel együtt meglepetéseket készített a gyerekeknek, és el kellett mennie az egyik sráchoz a fa alatt. De a kíváncsiság és a türelmetlenség sok kalandot okozott Khrustyknak, veszélyesek, ugyanakkor meghatóak.A gyereknek alkalma volt meglátogatni a hóembereket, egy lúdtalpas medve odajutásában találta magát, és még a huncut rókák játékává is vált. Úgy tűnik, hogy Khrustyk sorsa a téli erdőben eldöntött következtetés, de ... mielőtt karácsonyi csodák történnének ...

A történetet több mint 20 éve írták, az illusztrációkat a szerző készítette.

A Rech kiadó keménykötésű könyvének ára 420 rubel.

M. Straste "Téli mese

Előnyök:

 • Jó minőségű;
 • Gyönyörű szerzői illusztrációk;
 • Egy kedves történet, amely magával ragadja a gyereket.

Hátrányok:

 • Egy mese számára drága;
 • A gnómok és a Mikulás szomszédságában összezavarodva befolyásolja az a tény, hogy egy külföldi szerző könyvét orosz gyerekeknek adaptálják.

Tipp: Hagyja ezt a könyvet az újév utolsó hetére, amikor a fát már telepítik a házba. Egy kicsit anya kulináris erőfeszítéseiből, miután elolvasta a könyvet és a baba aludt. És milyen boldogság lesz reggel, amikor ugyanaz a Khrustyk van a fa alatt. Igaz, anyának előre fel kell készülnie a megfelelő süteménydarabok megvásárlásával.

J. Boehme "A világ legjobb ajándéka"

A német szerző műve csak 32 oldalt tartalmaz, ahol a mosómedve Vaszilij lenyűgöző történetét élénk illusztrációk kísérik. A sztori át fogja érezni a főszereplőt, aki már régóta arról álmodozik, hogy gramofont kap a Mikulástól az ünnepre. Egy kis mosómedve-mosómedve ajándék várása nélkül elmegy őt keresni egy havas erdőben. Mi vár rá újévkor? A medvétől való távozás szükségessége, a mély szakadékból való kijutás sikertelennek tűnő kísérletei és az élet legfontosabb találkozása. Vajon Vaszilij megkapja-e a világ legjobb ajándékát? Megtudhatja, ha elolvassa ezt a kedves és nagyon szép könyvet.

A keménytáblás kiadás ára 730 rubel.

J. Boehme „A világ legjobb ajándéka

Előnyök:

 • Nem csak érdekes és megható, hanem tanulságos kiadás is;
 • Nagyon világos és informatív illusztrációk.

Hátrányok:

 • Elég drága egyetlen meséhez.

J. Bind "Szörnyű aranyos farkas"

A belga író által elmondott történet megismerteti az olvasókat a farkasok családjával, amelynek feje, természetesen a pápa, karácsony előtti éjszakán vadászni megy, hogy kis szeretett gyermekei ne haljanak éhen.

Egy sötét téli éjszakán Farkas pápa jó szerencséjével találkozott egy mezei nyúlval, egy kecskével és még a Mikulás Szarvasával is, akik mindegyikéhez hasonlóan ő is a téli hidegbe ment, hogy etesse nyulát, vagy ecsetet gyűjtsön egy öreg kecske anyának. És a Mikulás rénszarvasai nélkül a karácsony egyáltalán nem történhet meg ... Mit fog tenni a fergeteges farkas? És annyira ijesztő, mint amennyire meg akar jelenni?

A könyv az együttérzésről szól, a szeretteink iránti szeretetről, arról, hogy képesek tisztelni és büszkék lenni a családtagjaira. És természetesen az újévi csodákról. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mese elolvasása után mindenkit megérintenek, beleértve a családfőt is.

Az Enas-Kniga kiadó keménykötésű könyvének költsége 305 rubel.

J. Bind "Szörnyű aranyos farkas

Előnyök:

 • Nagyon kedves és megható könyv;
 • Érzelmi vihart vált ki a vidám nevetéstől a szeretet könnyéig.

Hátrányok:

 • Az illusztrációk nem a legvonzóbbak, bár nagyon informatívak.

S. Kozlov "Téli mesék"

A mai felnőttek mindegyike ismeri Szergej Kozlovot, a gyűjtemény szerzőjét, mivel az ő meséiből készítettek olyan rajzfilmeket, mint a "Sün a ködben" vagy a "Tryam! Szia!". Ez a kiadvány számos történetet tartalmaz, amelyek Télen, Szilveszterkor történtek a Sün, Nyuszi, Medve és erdei barátaikkal.

Az összegyűjtött mesék arról mesélnek majd, hogy a sündisznó megfázás miatt kezelte a Medvét, a barátok hogyan fűtötték együtt a kályhát, vagy futottak egymáshoz látogatni téli estéken. Ez a mű a barátságról, az apró dolgok örömének képességéről, a bizalomról és természetesen azokról a csodákról szól, amelyek csak az új év előestéjén történhetnek meg.

A 7 mesét magában foglaló kiadás költsége keménytáblás kötéssel a "Labyrinth Press" kiadótól - 300 rubel. Akciósan egyaránt megtalálhatók a szerző téli témájú egyedi művei, valamint különböző tartalmú gyűjtemények.

S. Kozlov "Téli mesék

Előnyök:

 • Költségvetési lehetőség az újév előtti munkák között;
 • A hősök mind a gyermekek, mind a szülők számára ismerősek;
 • Szép képek;
 • Tanulságos és kedves mesék.

Hátrányok:

 • Többnyire tél, nem újévi téma.

O. Tarrant "Az újévi csomag kalandjai"

A kiadás, csakúgy, mint a jelen áttekintésben bemutatottak többsége, csak egy mesét tartalmaz, amelyet azonban már az első oldalakon megörökít. A mese apró mókusok történetét meséli el, akiknek segíteniük kell a postást a csomag keresésében.

A könyv válaszkészségre, kedvességre, felelősségre, kölcsönös segítségnyújtásra tanít. A szöveget nagyon színes, részletes illusztrációk támogatják.

A "Swing" kiadó munkájának költsége - 600 rubel. (32 oldal).

O. Tarrant "Az újévi csomag kalandjai

Előnyök:

 • Nagyon jó olvasás;
 • Publikáció minősége;
 • Az illusztrációk jó renderelése, amelyek hosszú ideig kellemesek.

Hátrányok:

 • Drága egy meséhez.

O. Fadeeva „Kotofei. Újévi történetek "

Ez a könyv két macska barátságáról és kalandjairól szól, az egyik egy telivér Kokosik, a másik pedig egy hajléktalan farok. A könyv a mesék és a valós valóság szoros összefonódása. Itt, egy fedél alatt, nagyon meleg szerzői illusztrációk és a szereplők élénk párbeszédei gyűlnek össze.

A könyvet egy lehelet alatt olvassák el, nagyon érdekes, helyenként nagyon vicces, más oldalakon pedig a lélek legbelső húrjait érinti.

Különösen érdekes lesz azoknak a gyermekeknek, akik már elérték az 5 éves kort.

A 136 oldalas keménytáblás kiadás ára 800 rubel.

O. Fadeeva „Kotofei. Minden újévi történet

Előnyök:

 • Kiváló szerzői illusztrációk;
 • A könyv barátságot és kölcsönös segítséget tanít;
 • Érdekes és vicces.

Hátrányok:

 • Az 5 év alatti gyermekeket rosszul fogják fel.

E. Rakitina "Újévi játékok kalandjai"

Tudják-e a gyerekek, hogy újévkor minden játék életre kel. Elena Rakitina könyvéből a kis olvasók és szüleik megtudhatják, hova utazott a gyurma szamár, és miért szükséges megbizonyosodni arról, hogy az Ezüsttündéren egyetlen porszem sincs. És arról is, hogy hol és mikor kerül sor a Bálra, ami valóra váltja az álmokat.

A mű olvasása közben a mese érzése támad, amikor még a szülők is elmélyülnek a gyermekkori gondolataikban, a fenyőtűk, a citrusfélék aromáiban és a talmi varázslatos susogásában.

A Rech kiadó könyvének (96 oldal) költsége 600 rubel.

E. Rakitina "Újévi játékok kalandjai

Előnyök:

 • Nagyon szép illusztrációk;
 • Érdekes mind a felnőttek, mind a gyermekek számára;
 • Serkenti a kreativitást, a karácsonyfadíszek készítését.

Hátrányok:

 • Nem.

O. Fadeeva "Frosya közönséges lucfenyő"

Az újév a legtitokzatosabb és legcsodálatosabb ünnep, ezt minden gyermek és sok felnőtt gondolja. Sok, de nem mind. Az egyik ilyen nem vidám, nem várja és nem szereti az új évet Olga Fadeeva író és művész mosómedve-könyvének hőse.

Hogyan olvasztjuk fel az erdei bükk szívét, hogyan ültessünk el ünnepet a lelkébe? Ebben csak ő - egy kicsi, teljesen közönséges Frosya lucfenyő - tud segíteni.

A Rech kiadó 48 oldalas mese ára 400 rubel.

O. Fadeeva "Frosya - közönséges lucfenyő

Előnyök:

 • Szerzői illusztrációk;
 • Nagyon kedves történet.

Hátrányok:

 • Nem.

S. Nurdqvist "Karácsony Petson házában"

A gyűjteményünket lezáró könyv nem az óvodások számára olvasható, inkább általános iskolások számára. A történet arról fog mesélni, hány karácsony előtti aggodalom van két barátnál, Petsonnál és Findus cicájánál. Végül is meg kell tisztítania a hó ösvényeit, el kell mennie a fához és sütni mézeskalács sütiket. De Petson olyan helytelenül csavarta meg a lábát, aki most ünnepi vacsorát szervez, és felöltözteti a karácsonyfát, tényleg a kis Findus!

A könyvet olvasva teljesen belemerülhet az ünnepvárás légkörébe.

A történet nem hosszú, de bőségesen ellátva szerzői illusztrációkkal.

A 24 oldalas történet ára 500 rubel. "Belaya Vorona" kiadó

S. Nurdqvist „Karácsony a Petson-házban

Előnyök:

 • Nagyon szép és részletes képek;
 • Könnyű elolvasni.

Hátrányok:

 • Nem túl varázslatos, ezért inkább iskolásoknak alkalmas.

Következtetésként

Meg kell jegyezni, hogy minden évben számos téli és újévi téma jelenik meg a könyvesboltok polcain és az internetes oldalak katalógusaiban. Ezek lehetnek hazai és külföldi szerzők új alkotásai, vagy ritka mesék utánnyomásai. Mindenesetre minden könyvet megkülönböztet jó nyomtatási minőség és színes illusztrációk.

A jó minőség miatt az ilyen kiadványok meglehetősen drágák, ezért néhány tippet szeretnénk adni az újévi irodalom olcsóbb megvásárlásához:

 1. Figyelje az értékesítéseket. A nagy internetes oldalak akár 40% kedvezményt is kínálhatnak.
 2. Ne halogassa későbbre a vásárlást, minél közelebb van az ünnephez, annál kevésbé valószínű a kedvezmény. Sőt, ha ez egy online áruházból érkező megrendelés, akkor decemberi vásárláskor a postai és futárszolgálatok torlódása miatt megnövekedhet a szállítási idő. De kár, ha nem kapja meg a választott művet az ünnepre.
 3. Keresse az összeállításokat. A jelenlegi trend: egy kiadás - egy mese. A több meséből álló gyűjtemény egy könyvben jelentősen megtakarítja a pénzt. Fennáll azonban annak a kockázata, hogy a gyűjtemények valamivel kevesebb illusztrációt tartalmazzanak, mint a mono művek.

Csak néhány könyvről meséltünk, amelyeket szerkesztőségünk olvasott el gyermekeinek. Milyen könyveket részesít előnyben, és mit tervez elolvasni gyermekének idén decemberben? Meséljen nekünk a gyermekei kedvenc újévi meséiről a megjegyzésekben.

2 MEGJEGYZÉSEK

 1. Őszintén szólva, a "Tizenkét hónap" újévi könyvet leszámítva mást nem tudok. És itt olyan nagy a választék, mind orosz íróink, mind külföldi írók között. Jegyzetelt. Köszönet.

 2. A gyermekek újévi könyveinek választéka itt egyszerűen csodálatos. Rendeltem két könyvet: "Téli mesék" és "Újévi játékok kalandjai". Újévkor fel fogom olvasni az unokámat.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *