A legigénytelenebb beltéri növények 2020

0

A szép és otthonos otthon nemcsak gazdag felújítás, hanem dekoráció is. Festmények, lámpák és természetesen virágok. Ők teremtik a belső térben a kedvező légkört a kreativitás, a kényelem és a harmónia érdekében. Virágzó vagy fás, mindig megfelelőek a nappaliban. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést készítettek a legszerényebb szobanövényekről.

A növények világába való bevezetés a szobanövényekkel kezdődik. Gyakran ezek az egzotikus országok hírnökei, amelyek az északi éghajlaton nem gyökereznek az utcán, de a szobákban ideális körülményeket teremtenek számukra, és jól fejlődnek, nőnek és virágoznak a hostessek örömére.

Mikor érdemes szobanövényeket vásárolni

Jobb növényeket vásárolni házhoz, természetesen nyáron vagy tavasszal, a meleg évszakban. Nem kell őket az utcán cipelni, ahol a fagyos hőmérséklet van. És ez nagy stresszt jelent a virág számára.

A nyár folyamán a növény alkalmazkodik a helyiséghez, és könnyen elviseli a téli körülményeket: az akkumulátorból a meleg levegőt, az ablakból a hideg levegőt, valamint a városi lakás száraz levegőjét. De ha télen virágot kellett vásárolnia, vagy kapta, gondosan tanulmányozza át a fogva tartás körülményeit.

A bolti eladók gyakran ajánlották a virág újratelepítését az otthoni edénybe. Télen ezt nem ajánlott megtenni, a növény fagystresszt szenvedett, majd kiszakították szülőföldjéről is. A legoptimálisabb a növény átültetése a következő 2-3 hétben, vagy az első tavaszi napokban.

Érdekes módon a közelmúltban éppen ellenkezőleg, nem ajánlott átültetni - a virágok speciális talajba kerülnek, egy adott növény számára összeállítva. Az üzletben különleges kompozíciókat vásárolhat ibolya, fikusz, tenyér számára.

Hol lehet igénytelen virágokat elhelyezni

Vettél virágot cserépben, vagy odaadtad? És akkor a háziasszony fejfájást kezd, ahol meghatározhatja az egzotikus háziállatot az állandó lakóhely számára, hogy jól érezze magát, elegendő nap és meleg legyen, és hogy mindenki láthassa ezt a szépséget.

 • többnyire virágokat helyeznek az ablakpárkányokra, ott mindig világos, kényelmes a háziasszonynak vigyázni;
 • nagy képviselőkkel ellátott edényeket helyeznek el a földön: pálmafák, szörnyek, fikuszok. Tisztességes helyet foglalnak el a szobában, és ilyen tárgy vásárlásakor figyelembe kell venni a szoba méretét;
 • virágállványok, ahol az edényeket a padlótól a mennyezetig magasságban helyezik el. Minden növény elhelyezhető az állványon. Az alsó szinten - bőségesen lombhullató, felülről - virágzik és a csúcsra mászik. Az opciók kombinálhatók. Például a számlálón csak ibolya lesz.

Célszerű a virágokat a helyiségekben kiválasztani a fény iránti szeszélyességüknek megfelelően. Az északi oldalon tegye az árnyéktűrést, délen - a fényt kedvelő. A konyhában virágokat lehet függesztett virágcserepekbe tenni, az ablakon pedig gyógyszerészeti kertet.

A gyógynövények jól gyökereznek az apartmanokban, és ha teát akarsz mentával vagy citromfűvel, akkor az mindig friss az ablakon. A növények nem szeszélyesek és nem igényelnek különösebb gondozást.

Hol él a virág?

A szobák virágait cserépbe kell ültetni.Ez lehet agyag vagy műanyag, fa vagy természetes anyagokból készült kosár.

Kerámiai

A gyönyörű kerámia edény önmagában dekoráció, és egy gyönyörű virággal kettős bónusz. A kerámia ideális a növény fejlődéséhez, a fazék gyökerei kényelmesek, belül kellemes mikroflóra jön létre a növény földalatti részének fejlesztése érdekében.

A cserépkerámia különböző minőségű lehet, üvegezve vagy speciális vegyülettel kezelve. De ez nem változtatja meg tulajdonságait.

Előnyök:

 • természetes anyag;
 • kellemes megjelenés;
 • átadja a levegőt;
 • a felesleges nedvesség nemcsak az alján, hanem a kerámia pórusain keresztül is távozik;
 • a talaj mindig telített levegővel.

Hátrányok:

 • nagyon törékeny anyag, leeséskor mindig eltörik;
 • hosszú távú növekedéssel egy cserépben a gyökerek a kerámiába nőnek - az átültetés során mindig megsérülnek;
 • idővel ásványi lerakódások jelennek meg a talaj felszínén, fehér bevonattal.

Műanyag

Az üzletben a virágokat műanyag cserépben árulják, alján nagy vízelvezető lyukakkal. Ez szükséges a gyökerekbe áramló levegőhöz, valamint a felesleges víz elvezetéséhez a talajból.

Vannak helyzetek és fordítva, a növényt a palettán át öntözik. A vizet egy fazékcsészébe öntik, és a növény önmagában szívja ki a folyadékot.

Előnyök:

 • sokáig használják, miután egy felnőtt virágot elültettek a régibe, elültethettek egy másikat;
 • könnyű, a lakás bármely részére áthelyezhető;
 • a tartós, modern modellek nem repednek és nem törnek össze;
 • sokféle forma és szín;

Hátrányok:

 • mesterséges anyag;
 • nem engedi át a levegőt;
 • kis vízelvezető lyukakkal a víz stagnálhat;
 • nagy növényeknél nagy cserépre van szükség, különben a növény egy könnyű házat fordít meg.

Pot alakú

A leggyakoribb változat egy kerek trapéz alakú edény, ahol a felső rész szélesebb, az alsó keskenyebb. Ebben a formátumban minden növény gyönyörűnek tűnik, de átültetéskor kényelmesebb kiválasztani a méretet.

Helyesnek tekinthető egy edény, amely 2-3 cm-rel nagyobb, mint az előző, mind magasságában, mind átmérőjében. Egy másik fontos feltétel a gyökerek nagysága. Szabadon kell elhelyezkedniük mélységben, nem érve el 2-5 cm alját.

A függő vetőgépeknél általában nincsenek vízelvezető furatok. A növényeket egy cserépbe ültetjük, jó kerti vízelvezetéssel, majd az edényt az ültetvénybe helyezzük.

A beltéri virágok tartásának feltételei

A cikkben az igénytelen növényeket vesszük figyelembe. De még nekik is kényelmes körülményekre van szükségük. A legtöbb növény fő követelménye a talaj, a helyiség hőmérséklete és páratartalma, valamint a megvilágítás lesz. Fontos az öntözés és az etetés is. A növények élő szervezetek, és figyelmet igényelnek. Vannak igénytelen beltéri növények, de alapvető gondozásra is szükségük van.

Számos egzotika jól gyökerezett az ablakpárkányokon és a padlón. Magasságban és szélességben nőnek, néha meg kell rövidíteni őket, de az is előfordul, hogy a növény nem növekszik, hanem meghal vagy leáll. Szomorú látni az üres cserepeket a téli napokon, és ennek megakadályozása érdekében megteremtjük a növények növekedésének feltételeit.

Ragyog

Vannak árnyékot szerető beltéri növények, de a megfelelő növényzethez még mindig fényre van szükségük. A páfrányok, fikuszok, juhászok nem szeretik a ragyogó napsütést, ennek hiányában a fotoszintézis folyamata egyáltalán nem fordul elő - a zöld tömeg aktív növekedése.

Az abutilonok, a coleus és sok virágos növény fény nélkül nagyon szomorúak. Fájdalmasnak tűnnek, és a rendszeres öntözésnek és etetésnek sincs hatása. Az ilyen beltéri növényeknek napos oldalra van szükségük, és ha nincs ilyen ablak, akkor további világításra. A kereskedelemben van speciális lámpák kertészek számára.

Hőfok

A stabil éghajlat télen és nyáron jó növekedési segédlet. Ha télen hideg van az ablakon, akkor jobb, ha a növényt az asztalra vagy a padlóra teszi. A hidegben egy fiatal csemete meghal: egy gyenge növény, gyökerek, amelyek nem gyökereztek, mindez halálhoz vezet.

Az optimális hőmérsékleti tartomány +18 - 220TÓL TŐL.A lakásban kényelmesen élő ember mellett a növények számára is hangulatos. Alacsony hőmérsékleten célszerű szobákat virágokkal fűtetni.

páratartalom

Egy másik fejlettségi tényező, amely nélkül a déli háziállatok nem nélkülözhetik, a levegő páratartalma. A rendszeres öntözés és permetezés révén a növények mindig szaftosak és élénkebbek lesznek.

Szükséges meleg vízzel permetezni, kombinálható mikroelem-műtrágyákkal. A fás és leveles növények különösen kedvelik a permetezést. Jobb, ha az aktív virágzás időszakában nem permetezzük a gyönyörű virágzást, ez a virág belsejében el savanyul és gyorsan elhervad.

Reprodukció

Leggyakrabban a növény felnőtt állapotban, jó vegetatív résszel és gyökérrendszerrel lép be a házba. De vannak, akik szeretnek kísérletezni és virágot ültetni magokból. Nem minden növény termeszthető ilyen módon, de a kereskedelemben gyakran előfordulnak ficus, coleus, ibolya magok.

A házakat leggyakrabban a bokor rétegezésével vagy megosztásával szaporítják. Tehát a beültetés jobb, és a növény gyorsabban kezd növekedni. Tavasszal erős ágakat törnek ki, vagy kiásják a rizómának egy részét, és új cserépbe ültetik. A gyökereket előzetesen antibakteriális szerrel kezeljük, hogy a gyökereken ne alakuljanak ki betegségek.

Felső öltözködés

Kora tavasszal a növényeket etetni kell. Jobb, ha nem házi gyógymódokkal kísérletezik, hanem kész űrlapokat vásárol az egyes növénykategóriákhoz. Tavasszal nitrogén túlsúlyban lévő műtrágyákra lesz szükség, ez lehetővé teszi, hogy a növények hibernálás után felébredjenek és növekedésbe menjenek. Nyáron az aktív virágzás időszakában kálium-foszfor műtrágyákra, valamint mikroelem tápanyagokra van szükség.

Sok műtrágya folyékony formában van, vízzel a szükséges térfogatra kell hígítani és a gyökérnél öntözni. Jobb a műtrágyákat permetezni.

Hogyan kell mosni a növényeket

Virágfürdő? Természetesen a nagy leveleken por és szennyeződés halmozódik fel, ami unalmassá és lehangoltá teszi őket. Szükséges meleg vízzel mosni, vegyszerek használata nélkül.

Egy kis növényt a zuhany alatt meg lehet mosni, ha az edényt és a talajt műanyag burkolattal becsomagoljuk. Nagy mennyiségű víz nem kerülhet az edénybe. Öblítse le az összes levelet és törzset puha áramlással.

Egy nagy növény nem fér el a fürdőben, szivaccsal kell lemosni. Minden levél kézzel, alulról felfelé. Rendszeres permetezéssel a zuhanyzási eljárás 2-3 hónap alatt egyszer elvégezhető.

Az igénytelen növények minősítése 2020-ra

Vannak olyan virágok, amelyeket gyermekkorunk óta ismerünk. Aloe, tradescantia, sansevieria nagymamáink és anyáink ablakain voltak. A növénytermesztés aktívan fejlődik, az agronómusok pedig új fajtákat és fajokat fejlesztenek ki. A népszerű muskátli megváltoztatta megjelenését, a virág alakját, és finom, a nagymamáéra emlékeztető aroma maradt.

Az értékelés a virágok vásárlói véleményein alapul, főleg otthoni használatra. De az irodai dolgozók aktívan megszólaltak olyan nevekről is, amelyek igénytelenek az irodákban, szépek és ami a legfontosabb: igénytelen az ellátásban.

Gyönyörűen virágzó növények

Úgy gondolják, hogy a buja virágzás mögött a rendszeres ápolás és a virág folyamatos figyelése áll. Vannak igénytelen virágok, amelyek mindenkit örömmel töltenek el virágaikkal, és nem igényelnek állandó permetezést, lazítást és megtermékenyítést.

Muskátli

Az emberek muskátliként hívják. A modern agronómia növénye nagyon eltér a régi fajtáktól. Üvegházakban 40 fajt tenyésztenek, és eladásra bocsátják őket. Vannak ampellus fajták, szirmok világos foltokkal vagy kétszínűek.

Gyönyörű virágok, nagyon világos színűek a halvány rózsaszíntől a sötét liláig. A nagy színű kalapok gyorsan egymás után változnak. Jól terjeszkedik vágásokkal és rétegekkel.

Gondozási jellemzők:

A virág aktívan növekszik az ablakon, és aktívan a nap felé nyúl, és gyakran az egyik oldalon képződik. Az egyenletes növekedés érdekében ajánlott a pelargónium forgatását 2-3 hetente egyszer.

Előnyök:

 • igénytelen a talajra nézve;
 • nagyon aromás;

Hátrányok:

 • vízfelesleggel gyorsan elhal;
 • gyorsan növekszik, évente újra kell ültetni vagy el kell osztani a bokrot.

Begónia

A szubtrópusi növények már régóta telepedtek meg a lakásokban. A szaküzletekben csak óriási a választék, és gyakran a háziasszonyok sokáig döntenek arról, melyiket érdemes jobban megvásárolni. Színes roham és sokféle árnyalat örömet okoz. A kis levelek mindig vannak, és a virág mérete más. A hibrid fajok különösen jók.

Gondozási jellemzők:

Szereti az állandó helyet, gyakori változásával megszűnik aktív növekedése. A talajokra igénytelen, de az aktív virágzás időszakában foszfor-kálium műtrágyákkal kell etetni. Szereti a párás levegőt, de a buja virágzás miatt a permetezés nem ajánlott. Célszerű párásítót vagy egy tál vizet felszerelni a közelbe.

Előnyök:

 • minden rendelkezésre álló módszerrel szaporodik: bokor vagy rizóma felosztása, rétegezés, magvak;
 • jól néz ki bármely szobában vagy irodai íróasztalon.

Hátrányok:

 • vannak lombhullató fajták, vásárláskor tisztázni kell;
 • igényes a nedvességre.

Schlumberger

A kategóriában a legigénytelenebb és a Decembristaként széles körben ismert. Csak télen virágzik, nyáron pihen. Erdei kaktuszokra utal. A virág színe túlnyomórészt élénk rózsaszínű, de az utóbbi években fehér, halvány rózsaszín és lila virágú fajtákat tenyésztettek.

Gondozási jellemzők:

A virágzás során jobb, ha nem zavarja, és nem rendezi át egy másik helyre, különben az összes színt eldobja. A virágzás során érdemes mikroelemekkel etetni. 20 évig él, gondozással.

Előnyök:

 • nő a lakás északi és keleti ablakain;
 • sokáig virágzik télen, amikor már minden megfonnyadt.

Hátrányok:

 • rendszeres permetezés;
 • évente egyszer metszést igényel;

Fás növények

A minimális karbantartás és a maximális hely szükséges. A természetben a fák önmagukban nőnek, de az apartmanokhoz még mindig szükségük van egy atmoszférára a növekedéshez. Nem mindig magas, de mindig egyetlen szárban és jól fejlett levelekben növekszik.

Ficus

Népszerű beltéri palánta. Vannak törpefajták és nagy fák. Megfelelő megvilágítás mellett jól fejlődnek, a levelek szép, egészséges megjelenésűek. A ficusban pedig a levél állapota az egészséges növény fő mutatója.

Gondozási jellemzők:

A nagy levelű fát meg kell törölni a portól, a kisebbeket a zuhany alatt lehet mosni vagy permetezni. Tavasszal-nyáron táplálkozik komplex trágyázással, a nitrogén túlsúlyával.

Előnyök:

 • nagyon szívós növény, tűri a meleget, a hűvösséget, az alkalmi öntözést;
 • a nagy fajok jól alkalmazhatók nagy üres helyekre, és sok helyet foglalnak el.

Hátrányok:

 • sokan metszenek egy fát, tömör bokrokat kapnak, ez időbe telik;
 • nem szabad fűtőberendezések mellett elhelyezni.

Crassula

A jól ismert pénzfa vagy kövér nő. Afrikából jött hozzánk, és ez megmagyarázza az öntözés iránti igénytelenségét. A vastag levelek felhalmozzák a nedvességet és takarékosan használják.

Gondozási jellemzők:

A széles gyökerek tág cserepet igényelnek, ezt az átültetéskor figyelembe kell venni. Nagyon lassan nő, még jó etetés mellett is. Tavasszal nitráttal vagy karbamiddal táplálják őket, nyáron összetettek.

Előnyök:

 • hosszú ideig nőhet egy cserépben és egy állandó helyen;
 • szép bokor, jól néz ki egy íróasztalon.

Hátrányok:

 • szereti a friss levegőt és jól érzi magát szellőztetve;
 • a kialakításhoz vágás szükséges.

Hibiszkusz

Egy nagy, jól növő növény virágos cserjének minősül. Egy felnőtt növény elegendő helyet foglal el a szobában. Sok háziasszony metszi a bokrot, hogy kompakt formát képezzen. Hosszú májú, akár 20 évig is megnőhet.

Nagy gramofonokkal virágzik, fő színe piros, de a tenyésztők rózsaszínű, bíborvörös, bordó színűek is. Egy időben eltűnt a lakásokból, de az utóbbi években újra felbukkan az ablakokon.

Gondozási jellemzők:

Rendszeres táplálást igényel, komplex káliumban gazdag formák. Ennek az elemnek a hiánya befolyásolja a virágok számát, valamint a virágzás időtartamát.

Előnyök:

 • bármilyen méretben termeszthető, jól tűri a metszést;
 • szép és igénytelen;
 • jól fejlődik bárhol a lakásban, de rosszul virágozhat.

Hátrányok:

 • rendszeres metszés, különben buja növényzetet kap a lakásban;
 • permetezés csak kora reggel.

A legigénytelenebb

Vannak növények, amelyeket elültettek és elfelejtettek. Ez természetesen nem teljesen igaz, de sokan nem igényelnek gondozást, miközben folyamatosan fejlődnek.

Sansevieria

A híres csuka farka tökéletes megtalálás az elfoglalt háziasszonyok számára. A tenyésztők sokáig nem dolgoztak különféle fajokon, de most új beltéri fajták jelentek meg. Színük halványzöldtől a sötét levelekig változik. Vannak olyan levelek is, amelyek kontrasztos növényzet határával rendelkeznek.

A lakásban bárhol jól növekszik, de napos talajon jobban fejlődik. Öntözni havonta 1-2 alkalommal, télen ritkábban.

Gondozási jellemzők:

Több évig nőhet egy cserépben. Át kell ültetni, amikor az összes hely elfoglalt, és a virág elkezd kiszorítani a falakat.

Előnyök:

 • abszolút igénytelen;
 • jól néz ki mind a nappaliban, mind az irodák aulájában;
 • ritkán ültetik át.

Hátrányok:

 • kevés faj, minden fajta hasonló egymáshoz.

Chlorophytum

A háziasszonyok gyakran teszik ezt a növényt a konyhába, úgy gondolják, hogy jól fertőtleníti a levegőt. A Chlorophytum meglepően életképes növény, minimális gondozás mellett nemcsak növekszik, hanem aktívan szaporodik is.

A világos zöld színű vagy kontrasztos szegéllyel ellátott keskeny levelek bármilyen kompozícióban jól mutatnak. Ablakon vagy virágállványon jól együtt élnek virágzó és fás szárú növényekkel. A kompakt forma lehetővé teszi az edény kis helyiségekben történő felszerelését.

Gondozási jellemzők:

A növény bajusszal jól szaporodik. Könnyű termékeny talajban gyökerezni. Javasolt a dugványok időben történő eltávolítása, ezek erőt merítenek egy felnőtt csemetéből.

Előnyök:

 • tömörség további karbantartás nélkül;
 • könnyen szaporodik.

Hátrányok:

 • szereti a szellőzést;
 • gyakori öntözés esetén a kifolyó rothadhat.

Aloé

Hasznos és igénytelen, jól ismert és népszerű az otthon számára. Tüskés, terpeszes és teljesen igénytelen. Szereti a friss levegőt, és nyáron remekül érzi magát az erkélyen.

Gyógyhatásai miatt gyakran otthon tartották; az iparban számos krém és kenőcs részeként használják. A választék dekoratív formákat hozott ki, amelyek a lakás igazi díszítésévé váltak.

Gondozási jellemzők:

Transzplantációra van szükség, ha az aloe erősen növekszik; sok évig ülhet egy edényben. Nem nő, de nem is hal meg.

Előnyök:

 • gyógyszeres;
 • kompakt;
 • ritka öntözés.

Hátrányok:

 • szálkás kalász:
 • rétegek sokáig gyökeret eresztenek.

Kimenet

Elfoglalt háziasszonyoknak vagy azoknak, akik nem igazán szeretnek növényekkel bütykölni, ez a lista nagyszerű ajánlás a zöld növények otthoni termesztésére. A virágok nélküli lakás unalmas és jellegtelen, és a növények megjelenésével életre kel.

Könnyű hibázni a választás során, néha egy szép külsejű virág sok figyelmet és további ápolószereket igényel. Mások, olcsók, de nagyon vonzóak, minden nap örömet okoznak neked, és minimális karbantartást igényelnek a fedett kertben.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *