2020 legjobb ártalmatlan hajfestékének kiválasztása

0

Minden nő életében legalább egyszer szembesült a kép megváltoztatásának szükségességével, beleértve azt a vágyat, hogy ne csak a hajának hosszát, hanem a színét is megváltoztassa. Ebben természetesen a fodrászszolgáltatások és a festékek fognak segíteni, de előbb ki kell deríteni, hogyan nem szabad elrontani a haját, és pontosan mit érdemes befolyásolni rajtuk. A "best-hu.designuspro.com" oldal szerkesztői áttekintést nyújtanak a legjobb ártalmatlan hajfestékekről.

A színes pigmentek visszamenőleg

A festés első említése a Kr. E. 4. évezredben található. Az ókori Egyiptomban különféle recepteket használtak, beleértve a hennát is. Általános szabály, hogy a különféle improvizált eszközök további összetevőként működhetnek, ez már a fantáziától és a személyes preferenciáktól, a tervezett színtől függ. Manapság a modern technológia lehetővé teszi, hogy a festési folyamat a lehető legkönnyebb és biztonságosabb legyen, nemcsak az emberek, hanem a környezet számára is, anélkül, hogy allergiás reakciókat és egyéb érdekességeket okozna.

A festés típusai

Figyelemmel a színváltás folyamatára, különféle eljárásokat észlelhet, számuk a kívánt eredménytől függően változhat.

 1. Fehérítés. Ez a vászon előkészítésének folyamata a későbbi színes munkákhoz, akkor használják, ha a kívánt szín világosabb, mint az eredeti. A szakemberek az alap árnyalatok teljes palettáját 10-12 lépésben osztják el, ez a technikától és az alkalmazott kozmetikumoktól függ. Az első szint a legsötétebb színt jelenti, a kékes feketétől a sötétbarnáig, míg az utolsó éppen ellenkezőleg, a lehető legkönnyebb árnyalatot mutatja. A színészek a szint meghatározása mellett a palettán mindenféle színű speciális kört használnak, amely részletesen bemutatja, hogyan lehet kilépni ebből vagy abból az árnyékból. Legfeljebb háromszor alkalmazható, ráadásul egészséges és erős hajra. Ha a szőkítési eljárást még egyszer megismétlik, akkor a haj egyszerűen romlik, és csillogásával megszűnik örülni, és többek között letörik. Használt: fehérítő por és oxigén.
 2. Alakformálás. Ez a folyamat elszíneződés után következik be. Van, amikor sötétebb színt viszünk fel egy meglehetősen világos árnyalatra, akkor az elszíneződés nem szükséges. A tonizáláshoz leggyakrabban két komponenst használnak: a kívánt százalékos oxigént és a festéket.
 3. Kiemelés. Ennek során ugyanazokat az eszközöket használják, mint a fehérítésben, csak speciális technikák segítségével. Jelenleg a leggyakrabban használt kiemelő kalap vagy fóliás módszer, amikor mindegyik szálat kiemelik és átfestik.
 4. Shatush, obmre, balayazh. Mindezek a technikák hasonlóak egymáshoz, egyenletes átmenetet jelentenek a sötétebbről a világos színre, enyhe gondatlanság vagy kiégett fürtök hatását keltve. Hosszú ideje a népszerűség csúcsán van. Hosszú és nagyon hosszú hajon a lehető legelőnyösebbnek tűnik.

Bármely fodrászszalonban láthatók a szuperérzékeny mérlegek, ezek arra szolgálnak, hogy a lehető legpontosabban lemérjék az eljáráshoz szánt anyagokat. Ez a skála 1 gramm tömegre is reagál. Rájuk mérik a szükséges festék és egyéb komponensek mennyiségét.

Egy műanyag tálban (oxidációs folyamat megy végbe egy vas tartályban, és a termék romlik) keveréket gyúrnak, amelynek a haj állapotától, a kívánt színtől és márkától függően megvan a maga aránya. A reakció azonnal érvénybe lép, ezért ne habozzon. Fontos szabály, hogy a gyökereket utoljára festik. Az a tény, hogy a fejbőr tőle bizonyos távolságra hőt bocsát ki, ami viszont fokozza a kémiai reakciót.

A tartási idő 20 és 40 perc között változhat.

Festékkompozíció

Meg kell érteni, hogy a klasszikus értelemben a festéknek tartalmaznia kell egy oxidálószert, a szükséges százalékos oxigént, amely kémiai reakció során telíti a hajat a szükséges pigmenttel, és a festési folyamat megtörténik. Ugyanakkor a haj mérlege kinyílik, és a mag elnyeli a pigmentet. A szín eltávolítása már a fehérítő eljárással lehetséges, amely ugyanazzal az oxigénnel és halványítószerrel történik.

Összetételében a festék olyan anyagokat tartalmaz, mint ammónia vagy annak helyettesítői. Sokan, miután megtudták, hogy az illékony gáz szerepel az összetételben, félni kezdenek. Valójában ez az anyag egyáltalán nem ijesztő, mert pontosan másokhoz hasonlóan csak egy funkciója van, lágyítja a pikkelyeket a pigment további felszívódásához.

A színeknek sok változata létezik, amelyek magukban foglalják az olajokat, amelyek a kutikula lágyításán túl segítenek a haj táplálásában és javításában. Abban az időben, amikor az egészség és a szépség ugyanabba az irányba mutat, ez különösen igaz.

Az oxidáló oxidok osztályozása

A fodrászatban vagy akár a szokásos házi festésnél is nagyon fontos az oxid százalékos aránya, ettől függ a haj további egészsége, valamint az eljárás eredménye.

 • 1,2% és 1,5%. Aktiválóként szolgálnak a színezéshez, festékkel együtt használják. Gyártótól függően más százalékuk és eltérő jellemzőik vannak.
 • 3%. A legkisebb százalékos oxid oxidja. Kémiai égéstől való félelem nélkül alkalmazható a haj gyökerein. A tartási idő 40 perc vagy annál nagyobb, a kívánt eredménytől függően. Ezt a típust a szerkezet szempontjából a legbiztonságosabbnak, valamint nagyon gyengének tartják. Világít 1-2 hangot az eredeti alaptól és a kívánt eredménytől függően.
 • 6%. A hajszálak 2-3 tónusú halványítására szolgál. Leggyakrabban háztartási festékekkel ellátott készletekben található, de kiszárítja a hajat. Ha egyetemességről beszélünk, amint egyes mesterek állítják, akkor ellentmondásos kérdés van. Tény, hogy a különböző százalékos (3% és 6%) oxidok csak a reakció gyorsasága és a tartási idő tekintetében különböznek egymástól.
 • kilenc%. Az oxigenát agresszívebb és gyorsabb, mint az előzőek. Világításra ritkán használják, nagy a kockázata a borítás elrontásának és megégésének. Aktiválószer a festék számára, tilos a gyökerekre alkalmazni.
 • 12%. A furcsa esetek elkerülése érdekében csak professzionális szalonokban ajánlott alkalmazni. Kezdetben fekete és nagyon sűrű hajra tervezték, erős védelmi funkciókkal. Aktiválószerként használják a festékhez, meglehetősen súlyosan károsítja a hajszálat, semmiképpen sem szabad kémiai égési sérülések miatt alkalmazni a gyökerekre.

A profi festékek előnyei és hátrányai a háztartási festékekkel szemben

Kétségtelen, hogy ennek az eljárásnak számos előnye van, de vannak hátrányai is. Ha összehasonlítja a professzionális hajkozmetikumokat és a háztartási festékeket, számos előnyt találhat.

Előnyök:

 • Az a képesség, hogy maga választhatja ki a kívánt% oxidot;
 • Óvatos hatás;
 • Várható eredmény;
 • Kellemetlen szag hiánya;
 • A készítmény olajokat és ápoló komponenseket tartalmaz;
 • Jobb kompozíció.

Hátrányok:

 • Magas ár.

A professzionális festékek tekinthetők kíméletesnek a hajra.

A legjobb ártalmatlan festékek értékelése

L'Oreal Professionnel Majirel festék

A francia Loreal márka által gyártott termék, az egyik legelső külföldi vállalat, amely megjelent az orosz kozmetikai piacon. A festék meglehetősen folyékony állagú, tartós festésre és ősz hajfestésre alkalmas. A színpaletta körülbelül 20 árnyalatot tartalmaz, amelyeket szükség esetén összekevernek és megkapják a kívánt árnyalatot. Átlagos ár: 700 rubel.

L'Oreal Professionnel Majirel festék

Előnyök:

 • Francia termelés;
 • Nagy színpaletta;
 • Könnyű alkalmazás;
 • A kellemetlen szag hiánya.

Hátrányok:

 • Az ár messze van a költségvetéstől.

Matrix festék krém

A Loreal - Matrix leányvállalata által gyártott termék francia. A festék textúrája krémes alapú, ami kellemes és kényelmes alkalmazást biztosít. Az árnyalatok palettája sokféle színben gazdag, ami lehetővé teszi, hogy elgondolkodjon a választáson. Hosszan tartó foltokhoz és tonizáláshoz alkalmas. Könnyen fest az ősz hajra. Átlagos ár: 400 rubel.

Matrix festék krém

Előnyök:

 • Költségvetési ár;
 • Könnyű textúra;
 • Különféle árnyalatok.

Hátrányok:

 • Kellemetlen szag;
 • Szárítja a hajat.

Krém-festék Cutrin SCC-Reflection állandó hajszín

A Cutrin márka által gyártott festék, ország - Finnország. A vállalat küldetése a környezetbarát kozmetikumok, parabének és különféle súlyozó ásványi olajok használata nélkül. A festék állaga krémes, könnyű és kényelmes az önfestéshez. Ez a fajta festék kiválóan alkalmas tartós foltok és tonizálásra. Átlagos ár: 400 rubel.

Krém-festék Cutrin SCC-Reflection állandó hajszín

Előnyök:

 • Kedvező kompozíció;
 • Jó illat;
 • Költségvetési ár;
 • Nem szárítja a hajat.

Hátrányok:

 • Nem található.

Kaaral festék krém

Színezékek, az olasz Kaaral cég gyártotta. Kitűnő tartós festéshez, keverékként is funkcionálhat, valamint tonizálhat. A puha textúra megkönnyíti a kezdők számára a használatot, különösebb nehézség nélkül. A vonal 6 hangot tartalmaz. Teljesen fest az ősz hajra. Átlagos ár: 200 rubel.

Kaaral festék krém

Előnyök:

 • Gyengéd képlet;
 • Költségvetési ár;
 • Jó lehetőség kezdőknek.

Hátrányok:

 • Kis számú hang.

Goldwell festék

A német gyártású termék, a GOLDWELL cég, amely 50 év kiváló szolgáltatásának hírnevét élvezi. A festék alkalmas mind professzionális, mind otthoni használatra. Tartós festéssel jól demonstrálja tulajdonságait, elrejti az ősz hajat. A vonal széles színpalettát tartalmaz, így kiválaszthatja a kívánt színt. Átlagos ár: 900 rubel.

Goldwell festék

Előnyök:

 • Német termelés;
 • Gyengéd gondozás;
 • Gazdag márkanév és kiváló minőség.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

Festék professzionális használatra. Ez egy olyan gél állagú, amely gyengéden színezi a hajat, csillogó természetes színt adva. A hosszan tartó szín gyönyörű, sötét színt kölcsönöz a hajnak. A vonal több mint 25 árnyalatot tartalmaz, amelyek keverhetők egymással. Átlagos ár: 1000 rubel.

Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

Előnyök:

 • Jó illat;
 • Lágy festés;
 • Természetes színhatás;
 • Gyengéd összetétel.

Hátrányok:

 • Magas ár.

Schwarzkopf Professional Igora Royal, Abszolút

A német Schwarzkopf cég által gyártott hajszínező eljárások. Sok szakember használja festéskor, mivel hosszú tapasztalattal rendelkezik a használatában. Az állaga krémes, könnyű és burkoló. A sajátosságok közé tartozik, hogy a készítmény kollagént tartalmaz, védi a hajat a túlmelegedéstől és hidratálja. A színek sokféleségében nagy paletta található, amely nem korlátozza a képzelőerőt és ösztönzi a kísérleteket. Átlagos ár: 600 rubel.

Schwarzkopf Professional Igora Royal, Abszolút

Előnyök:

 • Könnyen megtalálható a boltban;
 • Kollagént tartalmaz;
 • Gazdag márkanév;
 • Nincs rossz szaga.

Hátrányok:

 • Nem található.

Mire kell figyelni a festékek és a biztonságos festés kiválasztásakor

 1. Világító fokozat. Ha szőkét szeretne, de az eredeti szín sokkal sötétebb, akkor a szokásos festési eljárás semmit sem ad. Először el kell érni a kívánt alapszínt, és az árnyalás következő lépéseként csak így lehet jó színt elérni.
 2. Segítség. A sikeres festést úgy tehetjük meg, hogy valakitől segítséget kérünk, vagy jelentkezhetünk a fodrászhoz. A lényeg az, hogy fiziológiailag meglehetősen nehéz átlátni a fej teljes hátulját, és még egyenletesebben festeni, anélkül, hogy "foltokat" mutatna.
 3. Konzultáció szakemberrel. Gyakran előfordul, hogy a hajszál minőségét csak olyan személy ellenőrizheti, aki szakmailag részt vesz a színezésben. A fodrászatban a konzultációk általában nagyon informatívak és ingyenesek. Plusz lehet az a tény, hogy a szakember képes lesz egy konkrét céget javasolni, amely a legalkalmasabb az eljáráshoz, valamint tanácsot ad a színnel kapcsolatban.
 4. Fém. Ha az ötvözet érintkezik, a festék oxidálódik és romlik, ezért kerülni kell a fémmel való érintkezést. A vas hajtűk, fésűk és edények helyrehozhatatlan következményeket okoznak, ha nem távolítják el őket időben.
 5. Allergén teszt. Mivel a hajfesték kémiai anyag, tolerancia tesztet kell végezni. Annak érdekében, hogy a festék ne legyen káros, a könyök közelében lévő bőrre kell csepegtetni egy részét, és várni kell egy ideig. Ha viszketés vagy irritáció nem jelenik meg, akkor nincs allergia.

Színes hajápolás

A festési eljárás befejezése után ne feledkezzen meg a megfelelő gondozásról. A haj állapotát fenntartó további termékek nélkül még a leggyakoribb festék is káros lehet.

 • Sampon. Előnyben kell részesíteni ugyanazon gyártó ápoló termékeit, mivel a festéket a palackra fel kell írni: "színes hajra". Annak ellenére, hogy sokan megpróbálják ugyanazt a terméket megvásárolni a megbízhatóság és a hosszú használat miatt, gyakran ennek az ellenkezője jelentkezik. Az a tény, hogy megszokva, a bőr megszűnik a megfelelő tisztításban, ezért ajánlott félévente cserélni a sampont. Azt is meg kell jegyezni, hogy az illatmentes termékek kedvezőbb hatást gyakorolnak a bőrre.
 • Balzsam / balzsam. Nem meglepő, hogy ez a gyógymód gyakran éppen a táplálkozásra és a hidratálásra irányuló két funkció kombinációjában található meg. Tisztességes "üvegek" megtalálhatók mind a költségvetésben, mind a luxusszegmensben.
 • Helyes fésülés. Gyakran előfordul, hogy samponozás után a hajat azonnal megfésülik. Vagy a festés során a "gyökerek jobb impregnálása" érdekében az elválásokat fésülik, miközben a haj észrevehetően szenved. Ha a haj nedves, törékenyebb és jól nyúlik, ugyanakkor deformálódik és letörik.

A divat és a világ trendjeinek hatása, valamint valami új iránti vágy ösztönzi a kép megváltoztatását, és különösen a frizura megváltoztatását. A modern megközelítésnek és a tudományos tapasztalatoknak köszönhetően minden nap új formulákat találnak ki, amelyek lehetővé teszik a haj számára a legszebb és legkifinomultabb árnyalat megszerzését. A színező pigmentek, a hajfestékek segítséget nyújtanak, a biztonságos és hatékony termék megválasztása a fő kritérium. Ha tapasztalata van a felülvizsgálatban leírt gyengéd hajszínek vagy érdekesebb termékek használatában, mondja el nekünk a megjegyzéseket.

HAGYJON ÁTTEKINTÉST

Kérjük, írja be megjegyzését!
Kérjük, írja ide a nevét

Elolvastam a feltételeket Felhasználói Szerződés *